Jeg har strikket rigtig meget mønsterstrik de sidste par år og ikke leget så meget med kombinationen af garner. I stedet har jeg nok søgt teknisk sværere og sværere opskrifter, fordi jeg gerne vil holde udfordringen ved lige. Dermed ikke sagt at jeg ikke nogle gange går død i en opskrift – jeg har den flotteste ufo (ufærdigt objekt) liggende ved siden af fjernsynet. Den har faktisk ligget så længe, at den er blevet en installation i sig selv. Den må få sit eget blogindlæg en dag 😊

For sagen er at jeg jo i takt med at garnbutikken er blevet mere og mere en rigtig butik med garn på hylderne og lækkert lys (det handler virkelig meget om lys, når man indretter den slags) så er jeg også begyndt at holde mig langt mere opdateret på trendy strikkedesignere, og hvad de har mellem hænderne. Indrømmet….jeg har en ret klassisk smag – så der er ikke mange neon-blingfarvede designs på store pinde i min projektmappe, men heldigvis skal jeg jo hverken kunne lide det hele eller selv strikke det. Nicolaj er til gengæld god til at spotte tendenser, og han har også et langt mere rummeligt blik end mig.

Og nu kommer vi endelig til essensen for dagens skriv, nemlig mikset af merino eller anden uldgarn med silk-mohair. Et miks som jeg ikke selv har testet tidligere, men nu er jeg solgt. Jeps, jeg er fan. Har pt. to projekter på pindene. Det ene er et let sjal i mønsterstrik hentet fra et islandsk lærestykke. Dvs. øveren der bare bliver ved og går fra testklud til det fineste smalle sjal. Sjalet er sat sammen af et prøvenøgle i håndfarvet lace garn i farveskift fra finske Anna Vasko og en metalblå silk-mohair fra Kremke garn.

Projekt nummer to er Olives vest i str. 4 år fra Knitting for Olive. Her har jeg valgt helt klassisk og er gået med et miks af merino twist og silk-mohair i airforce, begge fra Cowgirl Blues, og jeg er vild med resultatet. Der er ikke noget at sige til at der er så mange opskrifter der mikser de to typer garn. Det kommer jeg helt sikkert til at dyrke meget mere fra nu af.

Men bedst af alt, så er garnbutikken jo åbnet nu, og det er bare mega fedt 🙂 Så ind og kig om der er noget der frister.

/Camilla