Og hvad betyder det så? Jo, det betyder som regel, at der skal trævles op! Hvilket jo på ingen måde er særlig fedt, men det er jo rigtig nok. Hvis man bruger lang tid og mange penge på sit strikketøj eller hækleprojekt, så giver det jo ingen mening at springe over hvor gærdet er lavest, hvis man har lavet fejl.

Min mormor lavede håndarbejde hele livet, som ældste søskende ud af 11 (heraf 9 der overlevede barndommen), så var det et must selv at kunne fremstille og reparere sit tøj. Som børnebørn nød vi særlig godt af hendes kunnen i form af tøj til vores dukker og barbiedukker. Helt ærligt så tror jeg, at hun særligt nød det med små detaljer, og at hun relativt hurtigt har kunne afslutte et projekt – sikkert efter at have stoppet en million strømper som ung pige 😊

Dicte har stadig en del af de flotte kreationer oppe hos sig i skuffen med tøj til barbierne, og jeg synes, at det er lidt hyggeligt, at tingene er gået i arv.

Jeg kan faktisk ikke huske at have lært at slå masker op og strikke – det har jeg bare altid kunne, men jeg har fået fortalt, at det startede en sommerferie hjemme hos netop mormor. Til at starte med var det også barbiedukkerne der fik – de designs ligger også oppe i Dictes skuffe, og de er måske nok knap så elegante som dem fra mormor.

Men det er nu lidt rart at tænke på mormor, hver gang jeg slår masker op til et nyt projekt (drejet krydsopslag hver gang, medmindre andet er opgivet i opskriften). Nå ja, og også hver gang der bliver trævlet op! For når man nu har lagt tid og kræfter i det, så kan resultatet lige så godt blive det bedst mulige. Tak for oplæringen, mormor 😊

PS. Vi forsøgte os med en hel række at smukt opstillede og farveafstemte fotos til indlægget her, men Ken i mavekort bluse og med svaj i bukserne var bare klart det sjoveste. Og sjov slår bare insta-nice her på februars sidste fredag aften – god weekend 😊