Rauma garn

For Rauma garn handler det om at vække skaberglæde og inspirere til kreativitet. Det handler om lokal bæredygtig produktion og om at belønne godt håndværk med god garnkvalitet! Rauma Garn leverer en bred vifte af garnkvaliteter. I deres sortiment finder du kvaliteter i merinould, alpaca, hør, bomuld, mohair og silke samt mange spændende effektgarner. Men det, de er mest stolte af, er garnet, som de selv spinder på deres fabrik – i 100% norsk uld. Blandt vores garner finder du noget for enhver smag, og helt sikkert et garn der passer til dit projekt! Rauma Garn er en del af Rauma Ullvarefabrikk og med Rauma Collection og Røros Tweed. Garnfabrikken ligger på Veblungsnes i Romsdalen. Her har de spundet garn siden 1927. Alle processer foregår under ét tag og de kontrollerer kvaliteten i alle led: uldblanding, kartning, spinding, snoning, spinding, farvning og strikning. De ved, at hvert led i værdikæden er afgørende for kvaliteten af slutproduktet.

Norsk Uld
Hos Rauma Garn er man især glade for den norske uld. Det, der kendetegner det, er først og fremmest elasticitet og spændstighed. De spinder det som kartet garn, så det bliver fantastisk let og luftigt. Tøjet får den perfekte balance mellem funktionalitet og komfort – de er lette, varme og slidstærke. Norsk uld er blandt verdens mest miljøvenlige tekstilfibre. I produktion af norsk uld bruger man bæredygtighedstankegangen, når det kommer til at minimere miljøbelastningen gennem hele produktets livscyklus. Ulden der bruges i produktionen er desuden svanemærket.
Rauma Garns historie
Rauma Ullvarefabrikk AS ligger ved mundingen af Rauma-floden ved Veblungsnes. Starten i 1927 var nogle simple tekstilmaskiner i et ældre bådehus og tre ansatte. Frem til Anden Verdenskrig gennemgik virksomheden flere udviklingsfaser, inden den blev bombet og fuldstændig udslettet under krigen. En ny fabrik blev straks opført. I slutningen af 1970’erne blev der indrettet en ny fabriksbygning, som gav plads til et helt nyt og moderne produktionsanlæg. I 1968 overtog Rauma Ullvarefabrikk Røros Tweed. Med dette opkøb blev al garnproduktion samlet i Rauma, og Røros Tweed blev udviklet til en moderne vævevirksomhed. De vigtigste produkter der i dag er tæpper og puder.

Titel

Go to Top