Morfars Hipsterhue er mit første bud på et design, som jeg selv har lavet. Det kombinerer nogle af de vigtigste ting for mig, når det kommer til god strik. Garnet der er valgt er utroligt lækkert og huen vejer næsten ingenting, samtidig med at den er blød og dejlig at have på og så kradser den ikke.

Opskriften er enkel med et tvist – nemlig opslagskanten, som byder på en teknik, som jeg ikke selv kendte i forvejen, men som er ret enkel, når man først har haft den igennem hænderne et par gange (er de ikke alle det, spørger man sig selv her!). Anyway – italiensk opslag i 2×2 rib. Jeg testede teknikken to gange og gik så i gang, så værre er det ikke. Det er en fed teknik, og det er helt sikkert ikke sidste gang, at den skal benyttes. Det italienske opslag giver en smuk afrundet kant med en god elasticitet.

Samtidig ville jeg gerne have en hue, som havde en pæn afrunding og som lå godt ind til hovedet, hvis man laver et bredt opslag, eller som ville kunne hænge og daske, hvis man er mere til det look, hvilket jeg syntes er lykkedes ret godt. Og da jeg er stor fan af diagrammer, så er der naturligvis sådan et at gå efter i opskriften.

Den allerførste hue blev strikket (trevlet op og strikket igen) tilbage i december, og farven var nøje udvalgt. Den skulle nemlig gives til min far i julegave, og her havde jeg fundet en kombination af metalblå farver, som i den grad mindede mig om hans værksted og de metalreoler der står derude. Så på den måde kan man se, hvordan inspiration kan komme alle steder fra 🙂 Heldigvis blev han rigtig glad for den og indvilligede også straks i at stå model sammen med Maxx, der har fået hue nummer to. Jeg følte mig ret heldig at have to så flotte fyre med på fotoshoot 😉

Huerne er strikket i det helt fantastiske garn fra Shibui Knits, og opskriften er skrevet med originalgarn 1 tråd Cima og 1 tråd Silk Cloud strikket sammen. Du har kun brug for et nøgle af hver og på den måde er der heldigvis plads til lidt luksus til alle i hverdagen. Her er links til opskrift og garn: Morfars Hipsterhue : Cima : Silk Cloud.

Kærlig hilsen
Camilla